תוכנית למידה ארגונית שנתית
יש זמזומים כאלה שהתחילו במסדרונות איפשהו במהלך אוגוסט וגלשו אל תוך חגי תשרי... והנה התחילו דיבורים גם על תוכניות עבודה.
אז מפשילים שרוולים לקראת 2022 ויוצאים לדרך.

אני מלווה כיום מנהלי למידה ופיתוח ארגוני שנדרשים להוביל תהליך זה בארגוניהם ולהוציאו לפועל. לשם כך חשוב להבין את השלבים, חשיבותם ומה קורה בכל אחד באופן פרטני והטכניקות בהן ניתן להשתמש. ועוד יותר מכך - איך מייצרים את הזיקה אל צרכי ההנהלה וראייתה.
מדובר בתהליך די מובנה שבסופו נוכל להבנות מקבץ של תהליכי למידה מגוונים, חדשניים והכי חשוב – שמשקפים את צרכי ויעדי הארגון וההנהלה ואת צרכי העובדים.
🎯אז מה היא בעצם תוכנית עבודה מחוברת עסקית?
אחת לתקופה מגדירה הנהלת החברה מהם היעדים העסקיים אותם היא מעוניינת או נדרשת להשיג. לשם מעקב, למידה והכוונה לשיפור ביצועים – מוגדרים מדדים לכל יעד. היעדים יכולים לעסוק במגוון תחומים בפעילות הליבה של החברה כגון פיתוח, בדיקות ואיכות מוצר, הפצה, מכירות, שירות ועוד.
תוכנית עבודה לתהליכי למידה מחוברת עסקית היא תוכנית שמסייעת לחברה לשפר את מדדיה ולהשיג את יעדיה באמצעות פתרונות מגוונים ומותאמים לצרכים שעולים בתהליכי העבודה השונים ופערים במדדי הביצועים שלהם ההנהלה מעוניינת לתת מענה.
✍איך איתור צרכים ופיתוח תוכנית למידה משתלבים כאן?
תהליך איתור הצרכים הינו תהליך אבחוני בחברה שמטרתו לאתר את אותם צרכים ופערים, להבינם עד לשורשם מבחינת תפקוד מקצועי באמצעות שיח משותף עם מנהלי הפעילויות השונים ונתוני ביצוע נוספים שחשוב לאסוף בארגון ובהתאם לזאת לבחון תכנים ופתרונות למידה מותאמים לצורך. את האבחון ניתן לבצע לפי צוותים, עיסוקים, יחידות אורגניות, משימות ופרויקטים. בהקשר זה חשוב להכיר את המושג
KPI - Key Performance Indicator(s)# . מדדי ביצוע מרכזיים של תהליך / משימה / צוות וכן הלאה.
לדוגמה: שיעור ההכנסות ממוצר X של החברה
...
🛤 תוכנית שנתית מחוברת עסקית תהיה מושתתת על יעדי וצרכי החברה. באמצעות פעילויותיה תסייע למנהלי ועובדי החברה להתמודד באופן אפקטיבי יותר עם מה שבאחריותם ולתרום לשיפור מדדי הביצוע באותם יעדים.
