top of page

איך אתם מתקדמים? מחשבות על שינוי כיוון תעסוקתי, סיום לימודים, אבטלה...

עודכן: 17 ביולי 2022

אתם שם? זה בשבילכם

אי הודאות עדיין כאן, השינויים התכופים בהגבלות, בהתנהלות הארגונית והאישית. חיפוש עבודה או מעבר לתפקיד הבא עשוי להיות אתגר בוודאי לא פשוט כרגע בהרבה מאוד מובנים. אז בואו נסתכל ביחד על כמה תהליכים שיוכלו לסייע:


👀 מה אתם יודעים לעשות? בחנו את המיומנויות שלכם:

  1. מה התפקיד או תחום שבו אתם רוצים לעסוק? איזה מידע מוקדם יש לכם על התפקיד? באילו חברות או ארגונים? אם חסר לכם מידע - אמצו חבר שמכיר.

  2. אילו מיומנויות וידע מקצועי נדרש לביצוע מוצלח של התפקיד?

  3. אילו מיומנויות דומות משרתות אתכם בתפקיד הנוכחי או בהתנסות דומה (פרקטיקום, התנדבות, אחר...)?

למה זה חשוב? אפיון המיומנויות שלכם וההתנסות שלכם בתהליכים מסוימים יכולים להועיל גם בחיפוש התפקיד הבא. גם אם אין זיקה ישירה לכאורה בין התפקיד שאתם שואפים אליו, לבין זה שאתם מבצעים כיום, אך צברתם מיומנות ברמת ביצוע טובה שיכולה להיות רלוונטית גם לתפקיד הבא – הרי זו נקודה לזכותכם.

זה רלוונטי מאוד גם לפירוט בקורות החיים: הדגישו את מיומנויותיכם, את הערך שאתם מביאים ואף שקפו הישגים הנובעים מהם – במידה ויש להם זיקה לתפקיד (ו/או לארגון) אליו אתם מכוונים.


👀 מה בכל זאת חסר?

האם יש פער בין סט המיומנויות הנדרשות מכם לבין התפקיד או תחום העיסוק שאתם שואפים אליו או אולי דווקא צורך בהיערכות למגמות העיסוק בעתיד?

קודם כל שווה להכיר שני מושגים חשובים. השיח עליהם החל בשנים האחרונות, בצמידות לשיח על עולם העבודה החדש והמיומנויות הנדרשות או המצטמצמות וכעת הפכו רלוונטיים יותר מתמיד:

✨ Reskilling:

שדרוג סט מיומנויות, בין אם לצורך קידום או מעבר בין תחומי עיסוק, היערכות לדרישות עתידיות של הארגון או בהתאם למגמות השוק.

✨Upskilling:

הכשרה למיומנות/סט מיומנויות חדשות הנדרשות לתפקיד מסוים, צורך עתידי או כניסה למעגל התעסוקה והסבות מקצוע.

(רוצים לקרוא עוד? אפשר לעיין כאן כאן כאן וכאן וישנם עוד שפע של מקורות.)

האם אתם מעוניינים לשדרג יכולות וכשירות? האם אתם מעוניינים להיכנס לתחום חדש?

אם אפשר לפרגן מעט להשפעות הקורונה, הרי שמדובר בפתיחת השערים וההזדמנויות לפיתוח מקצועי ואישי שקרו לאחרונה. הרבה מאוד אתרים, חברות ואוניברסיטאות בארץ ובעולם פתחו את שעריהם הווירטואליים למרבית מרכולתם, ללא עלות ולכל דורש, על מנת לתת את ההזדמנות להתמקצע ולשמור על רלוונטיות לשוק העבודה החדש והמשתנה כה מהר, במיוחד כעת כששיעור האבטלה גואה ולא רק בישראל.

יתרה מזאת, לא מעט מאיתנו עוסקים היום במיתוג עצמי, בין אם אנו שכירים ובין אם אנו פרילנסרים או מחפשי עבודה. אחת הדרכים להיות מוכרים בתחומכם היא להכיר בערכה של הלמידה המתמשכת (Lifelong Learning) כדי להיות רלוונטיים ומובילים.

והנה כמה אתרים לדוגמה ללמידה ללא עלות, שכדאי לבקר בהם:

SAS | 30 days free trial

אבל לא רק: ישנם אתרים רבים נוספים, פודקסטים רבים להאזנה (פוסט בנושא הועלה בתחילת השבוע), ערוצי טלגרם, קבוצות מקצועיות בתחומי העיסוק בפייסבוק ובלינקדאין ועוד..




Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page